fbpx
Wie is Anton?
Anton van den Heuvel

Ik ben een open, enthousiaste, creatieve en positief ingestelde persoon die het heerlijk vindt om in de natuur te zijn, mooie dingen te maken en met anderen waardevolle momenten te creëren. Ik houd ervan om te inspireren, uit te dagen, te experimenteren en het leven ten volle te nemen. Mijn motto is: Er zijn altijd meer oplossingen dan problemen.

 Ik ben de oudste zoon van 4 kinderen, vader van drie dochters, leermeester houten scheepsbouw, NLP-coach, geef NLP trainingen en ben Bushcrafter. Mijn vader was onderwijzer en gaf het vak handenarbeid. Mijn liefde voor het creatief bezig zijn met natuurlijke materialen is me al jong met de paplepel ingegoten.

Ik ben van oorsprong grafisch opgeleid, maar ik koos er sinds 1988 voor om te werken in de buitenlucht. Ik heb gewerkt aan prehistorische en historische reconstructie’s van houten huizen en schepen en begeleide daar altijd mensen die in opleiding waren, een reintegratie-traject volgden, werkervaring opdeden of op een andere manier zichzelf aan het ontwikkelen waren.

Deze inspirerende tocht begon voor mij bij het Historisch Openlucht Museum Eindhoven (HOME).

Hier heb ik geleerd met eenvoudige gereedschappen en natuurlijke materialen constructies te maken (boerderijen, schuren, boomkano’s) zoals onze voorouders dat deden.

Hierna heb ik in 18 maanden mijn vervangende dienstplicht als leerling houten scheepsbouw vervuld bij de bouw van het VOC-schip de Batavia op de Bataviawerf in Lelystad.

Hierna heb ik gewerkt bij de Stichting prehistorische Nederzetting Flevoland (SPNF) en als prehistorisch bouwmeester in Archeon tijdens de opbouw van dit themapark. Hier was ik leidinggevende van een historische bouwploeg.

vanaf 1995 heb ik bij Sars houtbouw gewerkt als assistent bouwmeester en hebben we een middeleeuwse kogge en een 18de eeuws Statenjacht gereconstrueerd. Al deze projecten werden gedaan met mensen die in een reintegratie-traject zaten. Zij werden door ons gecoacht om in hun ontwikkeling verder te komen en uiteindelijk een baan te vinden.

Sinds 2003 werk ik bij Batavialand (voorheen Bataviawerf) in Lelystad; respectievelijk als Hoofdleermeester bij de bouw van “de Zeven Provincien” (vlaggeschip van de 17de eeuwse marine), als Hoofd Bouw (afdelingshoofd) en als Leermeester scheepsbouw. In al deze rollen zijn leidinggeven, communicatie en coaching belangrijke elementen.

Sinds 2007 gebruik ik daar NLP bij. Ik heb sindsdien bijna jaarlijks opleidingen gedaan in het kader van communicatie, zelfbewustwording en ontwikkeling. Deze opleidingen hebben me enorm geholpen om zelfbewuster te zijn .

Gevolgde opleidingen bij NTI-NLP te Limmen: NLP practitioner, NLP Master Practitioner, systemisch werken, Oplossingsgericht werken, NLP-coach opleiding (gecertificeerd) en NLP-trainers opleiding.

Mijn stelling is dat een mens een proces is (bewust of niet) en….. dat je daar richting aan kunt geven door je bewustzijn te vergroten en jezelf te ontwikkelen. Ik ben mezelf in de loop der jaren menigmaal tegengekomen en vind dat als je de wereld wilt verbeteren je bij jezelf moet beginnen en ……….dat begint altijd door eerst ‘de weg naar binnen’ te vinden.

Item added to cart.
0 items - 0.00