de vuurboog anton van den heuvel

Basis Bushcraft

In deze cursus BUSHCRAFT BASIS ga je kennis maken met de vier essentiële onderdelen van Bushcraft: VUUR, WATER, SHELTER EN VOEDSEL.

Alle vier de onderdelen zijn essentieel en heb je nodig om op een prettige manier in de natuur te kunnen zijn. Binnen deze onderdelen zijn veel variaties ……van heel primitief tot modern. Wij hebben een starters-pakket voor je samengesteld zodat je een vliegende start maakt in het je eigen maken van deze nieuwe kennis en vaardigheden.

In deze tweedaagse leer je het maken van vuur zonder gebruik van lucifers of aansteker. Hoe je water uit de natuur kunt halen en drinkbaar kunt maken, hoe je zonder tent toch een eenvoudig onderkomen kunt maken waar je droog en warm in blijft ……en tenslotte wat er eetbaar is uit de natuur. De leeftijd is vanaf 16 jaar (jonger kan alleen in overleg) en er geen voorkennis nodig.

Je leert ook de beginselen van de belangrijkste gear uit een bushcraft basisuitrusting zoals een mes, een tarp, een zaag, touw maar ook kennis over eerste hulp uit het bos komen langs

Een aantal technieken zoals bind materiaal maken uit de natuur, feathersticks snijden, knopen maken en koken op open vuur zullen de revue passeren.

Veiligheid is een belangrijk onderwerp waarbij onderkoeling, droogte, scherp gereedschap, oriëntatie in het bos een paar onderwerpen zijn die langs komen.

instructeur: Anton van den Heuvel

Data & Locatie

31 maart t/m 2 april Lelystad

Kosten

€ 299,-

De prijs is inclusief

  • materialen
  • gebruik van gereedschappen
  • begeleiding
  • Overnachting (eigen middelen)
  • alle avondmaaltijden
  • koffie, thee en een versnaperingen.

De prijs is exclusief

 

lunch en ontbijt zijn niet inbegrepen.

Max. aantal cursisten

12

Leeftijd

16 jaar of v.a. 12 jaar met ouder

Instructeur

Anton van den Heuvel

Duur Cursus

Vrijdag vanaf 10:00 uur t/m zondag 15:00 uur

Houd mij op de hoogte

NTI NLP Gilde Professionals

 © Anton van den Heuvel 2022