de vuurboog anton van den heuvel

Kano

Hoe gaaf is het als je een bos in kan lopen zonder lucifers of aansteker en toch vuur kunt maken met de natuurlijk aanwezige materialen?

In deze cursus ‘VUUR’  kampeer je een heel weekend in een mooi bos waar je alles dat je nodig hebt om vuur te maken in kunt vinden.

In deze cursus ‘vuur-maken met de vuurboog’ leer je wat je daarvoor nodig hebt, waar je dat kunt vinden en hoe je hiermee een vuur kunt maken. Om tot een bevredigend eindresultaat te komen, zijn er naast kennis ook vaardigheden nodig. In de cursus zullen we je de vaardigheden in een aantal stappen leren door flink te oefenen met de benodigde materialen en technieken.

Wat komt er aan bod?

De vuurslag, de firesteel, de vuurboog, de geschiedenis van vuur maken, opbouwen van je vuur, soorten vuur, feathersticks snijden, de keuze van materialen, de volgorde van handelingen, tondels en je mindset……..en nog veel meer.

Opbouw van kennis en vaardigheden

We beginnen zo eenvoudig mogelijk en bouwen gedurende deze twee dagen je kennis en vaardigheden op zodat je aan het einde van het weekend alle kennis in huis hebt om vuur te maken zoals onze voorouders dat ook deden. Er worden, oplopend in moeilijkheidsgraad, drie methoden behandeld; het vuurstaal, de vuurslag en de vuurboog. Je gaat naast de kennis van vuur-maken ook met  je eigen gemaakte vuurboogset naar huis.

Vooral het laatste onderdeel van deze cursus is alleen voor jou geschikt als je mentaal en fysiek uitgedaagd wilt worden. Vuur maken met een vuurboog vergt inspanning en  doorzettingsvermogen.

Data & Locatie

weekend 15 – 16 april 2023 Ago Experience Lelystad

Kosten

€ 195 p.p.

De prijs is inclusief

  • materialen;
  • ontbijt, lunch en avondeten;
  • koffie, thee en versnaperingen.

Het minimum aantal is 6 en maximaal aantal deelnemers is 12.

Leeftijd

16 jaar of v.a. 12 jaar met ouder

Instructeur

Anton van den Heuvel

Duur Cursus

van vrijdag 19:00 uur t/m zondag 15:00 uur

Houd mij op de hoogte

NTI NLP Gilde Professionals

 © Anton van den Heuvel 2022

×